para pengikut

Thursday, October 18, 2012

cepat tangkap atau mudah faham?

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera,

Mula membaca tentang BLUE OCEAN STRATEGY .

Bukan apa, nak cuba mengetuk pintu ke rumah orang, haruslah menyiapkan diri terlebih dahulu, karang kalau ditanya soalan yang mencabar minda dan akal fikiran. Haa, tak terjawab nanti, padahla diri sendiri, nak mengadu kepada siapa siapa pun dah tak berguna dah. 

Tidak rasa pun diri ini terlampau bijak .

Biasa-biasa sahaja. Semuanya pinjaman dari Yang Maha ESA.

1) Mungkin enchik ni seorang yang senang tangkap akan sesuatu perkara baru.

2) Mungkin juga benda ini mudah difahami. Budak darjah 6 pun mungkin mudah faham.

Rasanya enchik memilih yang kedua. benda ini mudah difahami. Nak kata enchik ni mudah tangkap, tak jugak. Kalau mudah tangkap, masakan perlu belajar satu bab itu 5-6 kali. Tetap time exam, tak score pun!.

Kalian macamana? Kalian yang cepat tangkap ?

woot woot

Gambar yang tiada kaitan dengan entri. Hanya mahu berkongsi kegembiraan dengan kalian.tamat sudah pengajian Sarjanaku.......

 : )

p/s: cemburu dengan mereka yang cepat tangkap bila study. Baca sekali paham. 

9 comments:

  1. tahniahhh!!!

    aku tgh berpeluh siapkan fyp. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fyp .. ambil dgree barangkali ?
      sambunglah ke peringkat sarjana.....

      dah banyak bantuan kewangan sekarang

      Delete
    2. dalam perancangan. mungkin ke selatan. :)

      Delete
  2. Faham lebih bagus dr mudah tangkap.

    ReplyDelete
  3. saya jugak susah nak tangkap kalau baca sekali dua tapi
    saya lebih mudah tangkap kalau dengan penerangan
    :)

    ReplyDelete
  4. faham lagi bagus.. cepat tangkap pun bagus juga. Dua-dua bagus. Tahniah yea dah abis belajar..

    ReplyDelete

Ulasan.ulas ulas ulas ulas.