para pengikut

Thursday, September 13, 2012

Muara Hati Vs The Good Wife

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Dah tonton drama bersiri Adam & Hawa di Astro Mustika HD? Belum? Ahhh, tontonlah di Astro Mustika Isnin-Khamis jam 10 malam, enchik sarankan, drama tu best, selain pelakon sasa Aaron Aziz, dan Nadiya Nisaa (Sila klik sini jika mahu mengenali siapa Nadiya Nisaa). Nadiya Nisaa ni Pemenang Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Filem Terbaik, masa tu beliau berlakon Filem Cun. 

Motep Aaron buat "peace" ?

Ok enchik bukan nak menulis mengenai drama Adam & Hawa ataupun mengenai para pelakon yang membintangi drama itu tetapi OST (Original Sound Track) dalam erti kata lain runut bunyi untuk drama Adam & Hawa iaitu Muara Hati nyanyian Dato'Siti Nurhaliza dan Hafiz AF. Lagu ini ciptaan Manusia Putih (Ady 6ixth Sense)/

Belum dengar? Enchik sarankan juga untuk anda semua mendengar. Mungkin ada yang pertikaikan mengenai kehebatan lagu Muara Hati dan Ombak Rindu. 

Dah tonton official video klip Muara Hati? Saksikanlah .


Tapi enchik bukan nak mengulas mengenai lagu ataupun video klip Muara Hati, tetapi lebih kurang "bloopers" la yang terdapat di dalam video klip Muara Hati arahan Ghaz Abu Bakar ini.Antara props utama di dalam video klip Muara Hati ialah Chandelier dan kerusi duduk lutsinar. 
Perhatikan kerusi lutsinar di sebelah Dato' Siti dan Hafiz AF

 

Kemudian saksikan juga lah episod ke-2 (The Death Zone), Season 3 dari drama bersiri kegemaran enchik The Good Wife.Ahaaa, Kerusi yang sama digunakanNampak permainannya di situ?

Jadi teori enchik,

1) Ghaz pinjam kerusi lutsinar itu dari produksi The Good Wife mungkin?
2) Ghaz mendapat inspirasi dari drama ini.
3) Mungkin Ghaz dan Penerbit The Good Wife kenal sesama sendiri?


: ) 

p/s : Nak juga test kerusi lutsinar tu diperbuat daripada apa? kaca tempa tinggi ataupun plastik?


2 comments:

Ulasan.ulas ulas ulas ulas.